top of page

Netflix, TikTok, YouTube, games, series en films … de hele dag door hoor en zie je Engels. Op het Stedelijk Dalton Lyceum vinden wij het belangrijk om onze leerlingen de Engelse taal zo goed mogelijk aan te leren, omdat wij weten dat Engels de toekomst is.  

 

Als gecertificeerde tto havo en vwo school in Dordrecht krijg je de helft van de vakken in het Engels. Dus aardrijkskunde in het Engels, geschiedenis, biologie en beeldende vorming in het Engels. Waarom? Omdat je een allround leerling wordt door al deze vakken in het Engels te volgen. Cool toch?

De opleiding 

Na je aanmelding start je in een tto-brugklas. Samen met je klasgenoten volg je de hele dag door diverse lessen in het Engels, in totaal ongeveer de helft van je vakken. De leraar praat niet alleen Engels met jou, maar jij praat ook Engels met hen en met je klasgenoten. Natuurlijk is dit een geleidelijk proces, maar het verleden heeft bewezen dat je dit rond de kerst volledig beheerst. Na de brugklas krijg je nog twee jaar lang de helft van de vakken in het Engels. 

 

Wereldburger

Met al deze activiteiten leiden wij je niet alleen qua taal op, maar ook als wereldburger. De wereld stopt niet bij de Dordtse grenzen, of de Nederlandse dijken. Door deel te nemen aan de lessen en onze tto activiteiten ontwikkel je je tot wereldburger. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van echt Engels lesmateriaal en je gaat op zoek naar wie jij bent en waar jij staat in deze wereld. Je leert over andere culturen en opvattingen en hoe je op een respectvolle manier hierover kan discussiëren. Je reflecteert, je denkt en je communiceert op het hoogst haalbare niveau Engels over internationale vraagstukken, zodat jij de school kan verlaten als wereldburger met een uitstekende beheersing van de Engelse taal. 

Voordelen op een rij 

  • Internationaal erkende certificaten

  • Het lezen en begrijpen van de Engelse boeken en websites wordt makkelijker

  • Je bent beter voorbereid op je vervolgopleiding

  • Je bent een echte wereldburger

 

Contact

Nieuwsgierig naar meer? Neem dan contact met ons op.

havo: mw. H. Dijkstra  (h.dijkstra@dalton-dordrecht.nl)

vwo: mw. A. Vlot (a.vlot@dalton-dordrecht.nl)

EXPEDITIES

VMBO proeflessen

Datum 1​

MAVO & HAVO proeflessen

vanaf 16 oktober 2024

vanaf 16 oktober 2024

VWO proeflessen

bottom of page