top of page
header_slide4.jpg
MAVO/HAVO

Ontdekken wat je kan en leuk vindt? Dat doe je op onze mavo. Het Stedelijk Dalton Lyceum is een vernieuwende openbare daltonschool. Dat maakt ons onderwijs uniek. We hebben extra aandacht voor jouw talenten en geven je veel ruimte om te ontdekken wie je bent en wat je wil leren.

 

Soepele overgang naar de middelbare school

Je krijgt bij ons uitgebreid de tijd om te wennen aan de middelbare school. Klas 1 en 2 lijken zelfs een beetje op groep 8. Je krijgt iedere dag les in hetzelfde vertrouwde lokaal dat grenst aan jullie eigen Daltonplein. Docenten komen naar jou toe, je krijgt persoonlijke begeleiding en veel tijd om je huiswerk op school te maken.

 

Onderwijs dat bij jou past

Je start in de brugklas op de leerrichting die wij denken dat het beste bij jou past. Het advies van je basisschool is daarbij ons uitgangspunt. Op de meeste scholen bepaal je na de brugklas al of dit ook het niveau is waarop je examen doet. Bij ons krijg je hier twee jaar de tijd voor, want we snappen dat je tijd nodig hebt om te wennen aan het leven op de middelbare school.

 

Als uit jouw ontwikkeling in klas 1 en 2 blijkt dat jij behoefte hebt aan extra uitdaging, dan kun je bij ons de overstap maken van mavo naar havo. Vanaf het derde leerjaar volg je de leerrichting waarin je ook examen doet. Wil je ontdekken wat je leuk vindt? Kies dan voor extra vakken, zoals KunstXtra, SportXtra, Science of Anglia.

 

De ideale voorbereiding op een vervolgopleiding

Het Stedelijk Dalton Lyceum biedt méér dan alleen de route naar een diploma. Je leert bij ons ook zelfstandig werken, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Zo ben jij goed voorbereid op jouw vervolgopleiding.

 

Jouw toekomst met een mavodiploma

Met jouw mavodiploma kun je verder studeren op het mbo óf de overstap maken naar de havo. Dat kan heel eenvoudig op onze eigen locatie, met docenten die jij al kent.

 

Op het Stedelijk Dalton Lyceum wordt leren leuk, omdat je leert wat je leuk vindt.

Klik hieronder voor alle informatie over onze MAVO & HAVO locatie.

AGENDA

groep8-markt

9 oktober 2024

Expeditie dalton

16 oktober 2024

Expeditie dalton

23 oktober 2024

bottom of page