top of page
header_slide4.jpg
havo_presentatie.jpg

Op onze havo krijg jij de kans te ontdekken wat je kan én leuk vindt. Als openbare daltonschool bieden wij jou méér dan alleen een diploma. Je ontwikkelt jouw talenten met extra keuzevakken zoals KunstXtraSportXtra en Science. Of leert uitstekend Engels spreken op onze tweetalige havo. En je bent straks helemaal voorbereid op jouw vervolgopleiding omdat we extra aandacht besteden aan vaardigheden als zelfstandig werken, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen.  

 

Soepele overgang naar de middelbare school

Je krijgt bij ons uitgebreid de tijd om te wennen aan de middelbare school. Klas 1 en 2 lijken zelfs een beetje op groep 8. Je krijgt iedere dag les in hetzelfde vertrouwde lokaal dat grenst aan jullie eigen Daltonplein. Docenten komen naar jou toe, je krijgt persoonlijke begeleiding en veel tijd om je huiswerk op school te maken.

 

Onderwijs dat bij jou past

Je start in de brugklas op de leerrichting die wij denken dat het beste bij jou past. Het advies van je basisschool is daarbij ons uitgangspunt. Op de meeste scholen bepaal je na de brugklas al of dit ook het niveau is waarop je examen doet. Bij ons krijg je hier twee jaar de tijd voor, want we snappen dat je tijd nodig hebt om te wennen aan het leven op de middelbare school.

 

Als uit jouw ontwikkeling in klas 1 en 2 blijkt dat jij behoefte hebt aan extra uitdaging, dan kun je bij ons de overstap maken van havo naar vwo. Vanaf het derde leerjaar volg je de leerrichting waarin je ook examen doet. Wil je ontdekken wat je leuk vindt? Kies dan voor extra vakken, zoals KunstXtra, SportXtra, Science of Anglia.

 

Tweetalig onderwijs

Heb je veel interesse in de Engelse taal? Kies dan voor ons gecertificeerde tweetalige havo-opleiding. Tot en met klas 3 krijg je minimaal de helft van je vakken in het Engels. Je docent, jijzelf en je klasgenoten spreken tijdens de les Engels met elkaar. Op het begin is dat even wennen, maar rond de kerst voelt dat al heel natuurlijk. In klas 4 kun jij ervoor kiezen om het First Certicate (niveau B2) of het Cambridge Advanced (niveau C1) examen af te leggen. Door tweetalig onderwijs te volgen word jij een echte wereldburger met een uitstekende beheersing van de Engelse taal.

 

Leren wordt leuk, als je leert wat je leuk vindt. Klik hieronder voor alle informatie over onze MAVO & HAVO locatie.

AGENDA

groep8-markt

9 oktober 2024

Expeditie dalton

16 oktober 2024

Expeditie dalton

23 oktober 2024

bottom of page